Tampere

 

SAM Tampere

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja edistää kulttuurisuhteita Yhdysvaltojen ja Suomen välillä, järjestäen erilaisia tilaisuuksia, joilla pyritään edistämään Yhdysvaltojen tietämystä Tampereella ja Pirkanmaalla. Yhdistykseen voivat liittyä kaikki Suomen ja USA:n kansalaiset.

Tampere Finnish-American Society was founded in 1948. Our goal is maintain and improve relationships between USA and Finland, make arrangements for events. USA’s and Finnish citizens can Join us.

Tampereen Suami-Amerikka yhristys on perustettu vuanna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja nääs eristää kulttuurisuhteita Yhrysvaltojen ja Suamen välillä, järjestäen erilaisii tilaisuuksia, joilla pyritään eristämään Yhrysvaltojen tietämystä.


Siirry tapahtumakalenteriin

Tampereen SAM 2020

Ystävyyden merkitys korostuu kriisiaikana

Koronavirus leviää vauhdilla Suomessa ja maailmalla.

Suomen hallitus on kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset poikkeustilan aikana. Tällä tiedolla kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 saakka. Tästä syystä myös Suomi-Amerikka -paikallisyhdistykset ovat joutuneet perumaan kevään tapahtumat.

Liitto perui amerikkalaisen Collegeboard-testiorganisaation päätöksellä maaliskuun ja toukokuun SAT-tasotestit, joilla haetaan mm. amerikkalaisiin yliopistoihin. Tiedotamme nettisivuillamme, kun saamme lisätietoa kesäkuun SAT Subject-testitilanteesta. Lisäksi Liitto vetäytyi pitkällisen harkinnan jälkeen tulevan kesän osalta Work & Travel-kesätyöohjelmasta liian monen koronaan liittyvän epävarmuustekijän takia, ohjelma jatkuu taas kesällä 2021.

SAM Tampere perui 25.3.2020 kevätkokouksensa. Kokous on tarkoitus pitää syyskuun alussa. Tiedotamme asiasta jäsenkirjeellä sekä ilmoituksella Aamulehdessä, kun asia on varmistunut.

Vaikka tapahtumat on kevään osalta peruttu, toivomme, että pysyt osana SAM-perhettämme. Haluamme kyetä tuomaan jatkossakin Amerikan-ystävät yhteen ja tarjoamaan sinulle ajankohtaista tietoa Yhdysvalloista SAM Magazinen, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median kautta. Jäsenyydelläsi mahdollistat myös kymmenien nuorten tilaisuuden saada kansainvälistä kokemusta sekä opiskelun että työharjoittelun kautta!

Kriisiaikana tarvitaan ystävyyttä. Suomen tasavallan presidentin sanoin tarvitsemme nyt fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä. Haluamme ylläpitää edelleen kansakuntien välistä ystävyyttä, jotta kriisin laannuttua pääsemme mahdollisimman nopeasti taas normaaliin kanssakäymiseen myös Amerikan-ystävien kesken.

Yhdessä selviämme tästäkin! 

Connecticutn palamentti

Virtuaalimatkailua

Nyt kun lentäminen tai matkailu ei ole mahdollista, olemme koonneet alle listauksen miten voit virtuaalimatkailla amerikkalaissa kansallispuistoissa ja maailman tunnetuimmissa museoissa, sekä nauttia Broadway-musikaaleista ja Metropolitan-oopperoista poistumatta kotisohvaltasi.

** New Yorkin Metropolitan-ooppera tarjoaa katsottavaksi päivittäin yhden esityksen ilmaiseksi koronan peruttua näytökset.

** BroadwayHD-palvelu tarjoaa kiinni menneiden New Yorkin Broadwayn ja Lontoon West Endin musikaaleja tallenteina. Palvelua voi kokeilla maksutta 7 päivää.

** Koe yli 30 amerikkalaisen kansallispuiston maisemat virtuaalisesti Insider-lehden nettisivuille kootun linkkilistauksen avustuksella.

** Google on kerännyt Arts & Culture -alustalleen yli 1 200 museota, joiden kokoelmiin pääsee tutustumaan virtuaalisesti. Mukana on maailman tunnetuimpia museoita kuten Guggenheim ja MoMA New Yorkista.

** Kaiva USA-reissukuvasi esiin. Kuvia katselemalla on helppo fiilistellä ja muistella miten upeissa paikoissa on päässyt jo käymään. Ylhäällä olevassa kuvassa on Connecticutin parlamenttirakennus Hartfordissa. Kuvan on ottanut tämän sivuston ylläpitäjä.

Tapahtunut 2020

Suomen ja USA:n suhteet Woodrow Wilsonista Donald Trumpiin. Esitelmätilaisuus 9.3.2020

Järjestimme jäsenistölle esitelmätilaisuuden ”Suomen ja USA:n suhteet Woodrow Wilsonista Donald Trumpiin” Suomalaisella Klubilla 9.3.2020. Osallistujia oli lähes salin täydeltä ja esitys oli mielenkiintoinen, analyyttinen ja hyvä läpileikkaus Yhdysvaltojen historiasta. Varmaan jokainen kuuli asioita, jotka eivät ehkä olleet kaikille kovin tuttuja. Kommenttipuheenvuorot täydensivät erinomaisesti esitystä.

Ystävänpäivä kauppakeskus Ratinassa 14.2.2020

SAM Tampere vietti yhdessä Ratinan kauppakeskuksen kanssa iloista Ystävänpäivää perjantaina 14.2.2020.

Tapahtumia oli runsaasti, aina Levorannan Autoliikkeen maahantuoman vuoden 2020 Mustang Bullett`in ja lähetyslentäjien Cessnan esittelystä onnenpyörään. Jälkimmäinen ole ehdottomasti tapahtuman suosituin ohjelmanumemo.

Kevyempää puolta edusti näyttelijä-komedienne Tuija Piepponen ja hänen ”How are you” – tarinointinsa. Erityismaininnan ansaitsee Kamarikuoro Camenan flashmob esitykset ja yhteislaulutilaisuus.

Lämpimät kiitokset kaikille tapahtumassa mukana olleille.

Tampereen SAM hallituksen jäsenet 2020

Nimi Tehtävä Sähköpostiosoite
Jaakko Barsk Puheenjohtaja
Jukka Mäkelä Varapuheenjohtaja
Raija Kestilä Sihteeri
Hilpi Luukkonen
Timo Toivonen
Pipsa Suominen
Antti Selkee
Matti Höyssä
Erkki Salokangas
Matti Vuorikoski