Tampere

SAM Tampere

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja edistää kulttuurisuhteita Yhdysvaltojen ja Suomen välillä, järjestäen erilaisia tilaisuuksia, joilla pyritään edistämään Yhdysvaltojen tietämystä Tampereella ja Pirkanmaalla. Yhdistykseen voivat liittyä kaikki Suomen ja USA:n kansalaiset.

Tampere Finnish-American Society was founded in 1948. Our goal is maintain and improve relationships between USA and Finland, make arrangements for events. USA’s and Finnish citizens can Join us.

Tampereen Suami-Amerikka yhristys on perustettu vuanna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja nääs eristää kulttuurisuhteita Yhrysvaltojen ja Suamen välillä, järjestäen erilaisii tilaisuuksia, joilla pyritään eristämään Yhrysvaltojen tietämystä.

Yhteydenotot:


Siirry tapahtumakalenteriin

Tampereen SAM 2020

Esitelmätilaisuus 9.3.2020

Suomen ja USA:n suhteet Woodrow Wilsonista Donald Trumpiin

Järjestämme jäsenistölle sekä jäsenten tuttaville 9.3.2020 yhdessä Suomalaisen Klubin kanssa professori Veijo Vareksen esitelmätilaisuuden Suomalaisen Klubin Marski-salissa klo 17.00 alkaen otsikolla ”Suomen ja USA:n suhteet Woodrow Wilsonista Donald Trumpiin”. Tämä lennokas ja taatusti mielenkiintoinen aihe pohjustaa hyvin loppuvuoden presidentinvaaleja Yhdysvalloissa. Professori Vesa Vares on valtiotieteen tohtori, poliittisen historian tutkija ja Turun yliopiston professori. Keskustelulle ja kysymyksille varattu aikaa.

Esityksen otsikko ja sisältö kiinnostavat varmasti sekä  Tampereen SAMin että Suomalaisen Klubin jäsenistöä. Viime vuonna tuli täyteen 100 vuotta Suomen ja USA:n diplomaattisuhteiden solmimisesta. Erinomaista taustoitusta myös syksyn presidentinvaalikampanjalle.

Esityksen jälkeen on kaksi kommenttipuheenvuoroa. Kommentoijina Suomalaisen Klubin jäsen, Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistyksen puheenjohtaja Jaakko Barsk sekä toimittaja-tietokirjailija Matti Mörttinen. Sana on vapaa myös yleisökysymyksille. Esitelmätilaisuuden puheenjohtajana Suomi-Amerikka Yhdityksen hallituksen jäsen Timo Toivonen, hänkin Klubin jäsen.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 17.00 ja päättyy klo 19.00. Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistys toivottaa aihepiiristä kiinnostuneen Suomalaisen Klubin jäsenistön tervetulleeksi mukaan Amerikka-aihepiiriä käsittelevään esitelmätilaisuuteen.

Suomalaisen Klubin osoite Puutarhakatu 13 II-kerros Marskin sali.

Tervetuloa!

Ystävänpäivä kauppakeskus Ratinassa 14.2.2020

SAM Tampere vietti yhdessä Ratinan kauppakeskuksen kanssa iloista Ystävänpäivää perjantaina 14.2.2020.

Tapahtumia oli runsaasti, aina Levorannan Autoliikkeen maahantuoman vuoden 2020 Mustang Bullett`in ja lähetyslentäjien Cessnan esittelystä onnenpyörään. Jälkimmäinen ole ehdottomasti tapahtuman suosituin ohjelmanumemo.

Kevyempää puolta edusti näyttelijä-komedienne Tuija Piepponen ja hänen ”How are you” – tarinointinsa. Erityismaininnan ansaitsee Kamarikuoro Camenan flashmob esitykset ja yhteislaulutilaisuus.

Lämpimät kiitokset kaikille tapahtumassa mukana olleille.

Tampereen SAM hallituksen jäsenet 2020

Nimi Tehtävä Sähköpostiosoite
Jaakko Barsk Puheenjohtaja
Jukka Mäkelä Varapuheenjohtaja
Raija Kestilä Sihteeri
Hilpi Luukkonen
Timo Toivonen
Pipsa Suominen
Antti Selkee
Matti Höyssä
Erkki Salokangas
Matti Vuorikoski