Tampere

SAM Tampere

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja edistää kulttuurisuhteita Yhdysvaltojen ja Suomen välillä, järjestäen erilaisia tilaisuuksia, joilla pyritään edistämään Yhdysvaltojen tietämystä Tampereella ja Pirkanmaalla. Yhdistykseen voivat liittyä kaikki Suomen ja USA:n kansalaiset.

Tampere Finnish-American Society was founded in 1948. Our goal is maintain and improve relationships between USA and Finland, make arrangements for events. USA’s and Finnish citizens can Join us.

Tampereen Suami-Amerikka yhristys on perustettu vuanna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja nääs eristää kulttuurisuhteita Yhrysvaltojen ja Suamen välillä, järjestäen erilaisii tilaisuuksia, joilla pyritään eristämään Yhrysvaltojen tietämystä.

Yhteydenotot:


Siirry tapahtumakalenteriin

Tampereen SAM 2020

SAM Tampere syyskokous 2019

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistyksen syyskokous pidettiin Kulttuuuritalo Laikussa (ent. Vanha Kirjastotalo) marraskuun lopulla.  Kuusi vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toiminut Jukka Mäkelä vaihtui Jaakko Barskiin.  Muu hallituskokoonpano säilyi ennallaan. Lisäksi hallituksen tueksi valittiin kaksi Senior Advisoria.

Jaakko Barsk on pohjoisen poikia ja Oulusta valmistunut diplomi-insinööri, jolla on vahva USA tausta. Hän on mm. toiminut kuusi vuotta Houstonissa Teksasissa kaupallisena sihteerinä. Sitä ennen Saudi-Arabiassa ja Malesiassa.

Ennen varsinaista syyskokousta Jaakko piti kokousesitelmän aiheesta ”Kierrä karikot. Näin menestyt USA:n markkinoilla”.  Esitys herätti kovasti kiinnostusta ja puheenvuoroja noin 20 hengen osallistujajoukon keskuudessa.

Valentine’s Day – ystävän päivä

Suomessa ystävänpäivää on vietetty 1980-luvulta. Päivän tunnuksena tunnetaan kautta maailman punainen sydän. Päivä ei ole vanha suomalainen keksintö, sillä se on alkuna pidetään antiikin Rooman Lupercalia-juhlaa, jota vietettiin 15. helmikuuta. Kristityt yrittivät lopettaa tämän juhlan 400-luvun lopussa, mutta juhlaan kuuluneita perinnäistapoja siirtyi kuitenkin edellisenä päivänä vietettyyn pyhän Valentinuksen päivään

Pyhä Valentinus on tunnettu 200-luvulla elänyt roomalainen pyhimys. Hän on rakkauden, mehiläistenhoitajien, ruton, kihlattujen, epilepsian ja onnellisten avioliittojen suojeluspyhimys. Valentinus kuoli 14. helmikuuta vuonna 269 ja tuo päivä, 14. helmikuuta, on nimetty hänen kunniakseen. Päivästä on tullut monessa maassa rakastavaisten juhla, Valentines Day, joka Suomessa tunnetaan nimellä ystävänpäivä.

Ystävänpäivä 14.2.2020

SAM Tampere vietää ystävänpäivää Kauppakeskus Ratinassa ja kutsuu mukaan ystävänsä päivän rientoihin. Olemme paikalla klo 14:00 lähtien. Luvassa on monenlaista menoa ja yllätyksiä. Kerromme ohjelmasta tarkemmin lähempänä ystävänpäivää. Yllätykset selviät tulemalla paikalle.

Nähdään Ratinassa ystävänpäivänä.

Tampereen SAM hallituksen jäsenet 2020

Nimi Tehtävä Sähköpostiosoite
Jaakko Barsk Puheenjohtaja
Jukka Mäkelä Varapuheenjohtaja
Raija Kestilä Sihteeri
Hilpi Luukkonen
Timo Toivonen
Pipsa Suominen
Antti Selkee
Matti Höyssä
Erkki Salokangas
Matti Vuorikoski