SAT-testi

SAT on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. SAT-testin eri osioiden (reading, writing and language ja math) kokonaiskesto on 180 min. Lukuvuoden 2021-22 testi-ilmoittautuminen avautui 1.7.2021. 

Kansainväliset SAT-testipäivät 2021-22 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä*): 
syksy 2021: 28.8. (30.7.), 2.10. (3.9.) ja 4.12. (4.11.)
kevät 2022: 12.3. (11.2.) ja 7.5. (8.4.)

*testi voi olla täynnä jo hyvissä ajoin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. 

Yleistä testistä ja testipäivistä
– Koronatilanteen takia joudumme pitämään testikohtaiset osallistujamäärät normaalivuosia alhaisempina, mutta mahdollisuuksien mukaan lisäämme paikkoja lähempänä viimeistä ilmoittautumispäivää, kun tiedämme koronatilanteen kehittymisen. 
– Amerikkalainen SAT-testiorganisaatio Collegeboard määrittelee kansainväliset testipäivät eikä meillä ole mahdollisuutta vaikuttaa niihin. Tämän takia testipäivä saattaa olla Suomessa juhlapäivä, kuten itsenäisyyspäivä tai koulujen kevätjuhlapäivä.
– Huomioithan, että testit voivat olla täynnä jo ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Joulukuun ja toukokuun testipäivät täyttyvät tavallisesti hyvissä ajoin ennen deadlinea. Jos sinun on tehtävä testi ehdottomasti tiettynä ajankohtana esim. toukokuussa, kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa.
– Lisätietoja testipäivistä: http://sat.collegeboard.com/register/sat-international-dates
Kauanko testituloksen saaminen kestää?

Ilmoittaudu Collegeboardin nettisivuilla
Ilmoittautuminen testeihin osoitteessa www.collegeboard.org (Chrome-selaimen käyttö suositeltavaa). Ainoa maksutapa on luottokortti (ei Visa Electron). Testiä ei voi maksaa käteisellä.

Vinkki testiin ilmoittautujalle!
Your High School-listauksesta ei löydy kuin muutama suomalainen lukio. Valitse ”Outside the US”, Country-listauksesta ”Finland” ja paina ”Search for High Schools”. Tämän jälkeen alla tulee kolmen suomalaisen lukion nimi ja listauksen yläpuolella oikeassa reunassa on teksti ”Can’f find your high school?”. Valitsemalla tämän aukeaa pikkuikkuna, josta valitset ”My high school is not listed”.

Testipaikka
– SAM:n hallinnoimat SAT-testi järjestetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampus / Kandidaattikeskus (Otakaari 1 F, Espoo).

HUOM! Aalto-yliopisto ei vastaa SAT-testien ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin. Näissä asioissa lisätiedustelut ainoastaan SAM:sta, tai 040 522 9288. 


Testimaksut
–  104 USD (sisältää: SAT $55 + international registration fee $49)

Testipäivänä
Ole testipaikalla klo 7.45. Myöhässä (klo 8 jälkeen) testipaikalle tulleita ei oteta testisaliin. Sinulla tulee olla mukana Collegeboardin nettisivuilta printattu admission ticket, kuvallinen voimassaoleva henkilötodistus (kuten passi tai henkilökortti), kirjoitusvälineet sekä laskukone (jos testissäsi on matematiikka-osioita).
Koska puhelinta tai älykelloa ei saa viedä testitilaan, toivomme, että jätät laitteen kotiin Collegeboardin ohjeistuksen mukaisesti. 

PÄIVITETTY 2.8.2021: Vaikka olisit saanut 1-2 koronarokotetta, sinun tulee käyttää kasvomaskia koko SAT-testin ajan ja kun liikut Aalto-yliopiston tiloissa ennen ja jälkeen testin. Kasvomaski/-maskit tulee olla mukana omasta takaa. Ilman maskia ei pääse testiin. 

Varaudu siihen, että testin alussa ohjeistukseen menee oma aikansa. Vaikka testipaikalla pitää olla klo 7.45, testiaika ei ala vielä tästä hetkestä vaan lähempänä klo 9.00. Huomioi myös, että SAT-testin osioiden väleissä on lyhyitä taukoja, jotka eivät ole mukana kokonaiskestossa.

Lue Collegeboardin sivuilta What to Expect on Test Date.

Lisätietoja kummastakin testiä sekä harjoitustehtäviä löytyy SAT:n kotisivuilta www.collegeboard.org ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin osoitteesta http://sat.collegeboard.com/help