SAT ja SAT Subject

SAT on kriittistä lukutaitoa, matemaattisia taitoja sekä kirjoitustaitoa mittaava yleinen tasotesti, jonka avulla arvioidaan opiskelijan kykyä menestyä yliopisto-opinnoissa. SAT-testin eri osioiden (reading, writing and language ja math) kokonaiskesto on 180 min + 50 min with Essay-vaihtoehdolla (optional). Samana testipäivänä ei ole mahdollista tehdä SAT ja SAT Subject-testejä, vaan tämä vaatii kaksi erillistä testipäivää.

Kansainväliset SAT-testipäivät lukuvuonna 2020-21 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä):
syksy 2020: 29.8. (31.7.), 26.9. (26.8.), 3.10. (4.9.) ja 5.12. (5.11.)
kevät 2021: 13.3. (12.2.) ja 8.5. (8.4.)

SAT Subject -testit ovat yliopistojen opiskelijavalinnoissaan käyttämiä alakohtaisia testejä, jotka mittaavat tietyn aihealueen hallintaa, esim. kielet, biologia, fysiikka, historia. SAT Subject -testissä on aikaa 60 min / per aihe, max kolme (3) aihetta / per testikerta. Samana testipäivänä ei ole mahdollista tehdä SAT ja SAT Subject-testejä vaan tämä vaatii kaksi erillistä testipäivää. 

Kansainväliset SAT Subject -testipäivät lukuvuonna 2020-21 (suluissa viimeinen ilmoittautumispäivä):
syksy 2020: 29.8. (31.7.), 3.10. (4.9.), 7.11. (7.10.) ja 5.12. (5.11.)
kevät 2021: 8.5. (8.4.) ja 5.6. (n/a)

Jos et ehtinyt ilmoittautua haluamaasi testiin
– Jonotuslistamahdollisuutta ei ole syksyn 2020 testeihin.
– Alle 21-vuotiaan on mahdollista ilmoittautua vielä viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen ns. jonotuslistalle (waitlist status), lue lisätietoja Collegeboardin nettisivuilta.

Yleistä testeistä ja testipäivistä
– Koronatilanteen takia joudumme pitämään testikohtaiset osallistujamäärät normaalivuosia alhaisempina, mutta mahdollisuuksien mukaan lisäämme paikkoja lähempänä viimeistä ilmoittautumispäivää, kun tiedämme koronatilanteen kehittymisen. 
– Yhtenä testipäivänä voi osallistua joko SAT tai SAT Subject-testiin. Kummankin testin tekeminen samana testipäivänä ei ole mahdollista vaan tämä vaatii kaksi erillistä testipäivää. 
– Amerikkalainen SAT-testiorganisaatio Collegeboard määrittelee kansainväliset testipäivät eikä meillä ole mahdollisuutta vaikuttaa niihin. Tämän takia testipäivä saattaa olla Suomessa juhlapäivä, kuten itsenäisyyspäivä tai koulujen kevätjuhlapäivä.
– Huomioithan, että testit voivat olla täynnä jo ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Joulukuun ja toukokuun testipäivät täyttyvät tavallisesti kummankin testin osalta hyvissä ajoin ennen deadlinea. Jos sinun on tehtävä testi ehdottomasti tiettynä ajankohtana esim. toukokuussa, kannattaa ilmoittautua mahdollisimman ajoissa.
– Marraskuussa on myös mahdollisuus SAT Subject ”Language tests with listening”-osioihin.
– Lisätietoja testipäivistä: http://sat.collegeboard.com/register/sat-international-dates
Kauanko testituloksen saaminen kestää?

Ilmoittaudu Collegeboardin nettisivuilla
Ilmoittautuminen testeihin osoitteessa www.collegeboard.org (Chrome-selaimen käyttö suositeltavaa). Ainoa maksutapa on luottokortti (ei Visa Electron). Testiä ei voi maksaa käteisellä.

Huomaathan ilmoittautuessasi, että myös International School of Helsinki järjestää SAT-testejä. Heidän testipaikkansa ei ole Aalto-yliopisto tai ravintolakoulu Perho vaan Selkämerenkatu 11.

Vinkki testiin ilmoittautujalle!
Your High School-listauksesta ei löydy kuin muutama suomalainen lukio. Valitse ”Outside the US”, Country-listauksesta ”Finland” ja paina ”Search for High Schools”. Tämän jälkeen alla tulee kolmen suomalaisen lukion nimi ja listauksen yläpuolella oikeassa reunassa on teksti ”Can’f find your high school?”. Valitsemalla tämän aukeaa pikkuikkuna, josta valitset ”My high school is not listed”.

Testipaikat
– SAM:n hallinnoimat SAT ja SAT Subject -testit järjestetään JOKO Perho Liiketalousopisto (Perhonkatu 11, Helsinki) TAI Aalto-yliopiston Otaniemen kampus / Kandidaattikeskus (Otakaari 1 F, Espoo).
– Olipa testipaikka kumpi tahansa yllä mainituista, paikalla on oltava testipäivänä klo 7.45.
– Aalto-yliopiston Otaniemen kampus: 29.8.2020, 3.10., 5.12., 13.3.2021 ja 8.5.
– Perho Liiketalousopisto: 26.9.2020, 7.11. ja 5.6.2021

– SAT-testin eri osioiden (kriittinen lukutaito, matematiikka ja kirjoitustaito) kokonaiskesto on 180 min + 50 min Essay (optional)
– SAT Subject -testissä on aikaa yksi tunti / per aihe, max kolme (3) aihetta / per testikerta.

HUOM! Perho Liiketalousopisto tai Aalto-yliopisto eivät vastaa SAT-testien ilmoittautumiseen liittyviin kysymyksiin. Näissä asioissa lisätiedustelut ainoastaan SAM:sta, tai 040 522 9288. 


Testimaksut
– SAT $52 / SAT with Essay $68 + international registration fee $49
– SAT Subject Test: $75 (=Basic Subject Test fee $26, international registration fee $49) + $22 per each subject / $26 languages with listening
– Waitlist fee $53

Testipäivänä
Ole testipaikalla klo 7.45. Myöhässä (klo 8 jälkeen) testipaikalle tulleita ei oteta testisaliin. Sinulla tulee olla mukana Collegeboardin nettisivuilta printattu admission ticket, kuvallinen voimassaoleva henkilötodistus (kuten passi tai henkilökortti), kirjoitusvälineet sekä laskukone (jos testissäsi on matematiikka-osioita).
Koska puhelinta tai älykelloa ei saa viedä testitilaan, toivomme, että jätät laitteen kotiin Collegeboardin ohjeistuksen mukaisesti. 

PÄIVITETTY 24.8.2020: Lisäksi Collegeboardin päätöksestä sinulla tulee olla mukanasi oma kasvomaski/-maskeja, jota tulee käyttää testin ajan. Huomaathan, että ilman kasvomaskia ei pääse testiin. 

Varaudu siihen, että testin alussa ohjeistukseen menee oma aikansa. Vaikka testipaikalla pitää olla klo 7.45, testiaika ei ala vielä tästä hetkestä vaan lähempänä klo 9.00. Huomioi myös, että SAT-testin osioiden väleissä on lyhyitä taukoja, jotka eivät ole mukana kokonaiskestossa.

Lue Collegeboardin sivuilta What to Expect on Test Date.

Lisätietoja kummastakin testiä sekä harjoitustehtäviä löytyy SAT:n kotisivuilta www.collegeboard.org ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin osoitteesta http://sat.collegeboard.com/help