Ystävyyden merkitys korostuu kriisiaikana 

Suomen hallitus on kieltänyt yli 10 hengen kokoontumiset poikkeustilan aikana. Tällä tiedolla kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 saakka. Tästä syystä myös Suomi-Amerikka -paikallisyhdistykset ovat joutuneet perumaan kevään tapahtumat.

Liitto perui amerikkalaisen Collegeboard-testiorganisaation päätöksellä maaliskuun ja toukokuun SAT-tasotestit, joilla haetaan mm. amerikkalaisiin yliopistoihin. Tiedotamme nettisivuillamme, kun saamme lisätietoa kesäkuun SAT Subject-testitilanteesta. Lisäksi Liitto vetäytyi pitkällisen harkinnan jälkeen tulevan kesän osalta Work & Travel-kesätyöohjelmasta liian monen koronaan liittyvän epävarmuustekijän takia, ohjelma jatkuu taas kesällä 2021.

Vaikka tapahtumat on kevään osalta peruttu, toivomme, että pysyt osana SAM-perhettämme. Haluamme kyetä tuomaan jatkossakin Amerikan-ystävät yhteen ja tarjoamaan sinulle ajankohtaista tietoa Yhdysvalloista SAM Magazinen, uutiskirjeiden ja sosiaalisen median kautta. Jäsenyydelläsi mahdollistat myös kymmenien nuorten tilaisuuden saada kansainvälistä kokemusta sekä opiskelun että työharjoittelun kautta!

Kriisiaikana tarvitaan ystävyyttä. Suomen tasavallan presidentin sanoin tarvitsemme nyt fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä. Haluamme ylläpitää edelleen kansakuntien välistä ystävyyttä, jotta kriisin laannuttua pääsemme mahdollisimman nopeasti taas normaaliin kanssakäymiseen myös Amerikan-ystävien kesken.

Yhdessä selviämme tästäkin!