Ylös, ulos ja piknikille

Reseptit ja kuvat: Nelli Sauri

Rankan alkuvuoden jälkeen kevään tulo suorastaan huumaa. Hiirenkorvat, mullasta puskevat kevätesikot ja joka päivä lisääntyvä valo lupaavat parempia aikoja, ja sitä sopii juhlia tarjoilemalla ateria raittiissa ulkoilmassa.

Vihertävälle nurmelle katetaan iso kulho klassista Cobbin salaattia, jossa riittää tuhtia makua ja myös vitamiineja. Terveellisen salaatin lisukkeeksi tarjoilen hieman syntistä Amerikan alkuasukkaidenkin paistamaa frybreadiä, jonka taikina on ihanan pehmeää ja joka viimeistellään sipaisulla voita. Leipä dipataan kirkkaan oranssiin ja hieman makeaan bataattidippiin.

Jälkiruoka kootaan valmiiksi tölkkeihin, jotka on helppo kuljettaa ja pitää viileinä nauttimiseen asti. Tölkkien sisältä löytyy kerroksittain kauden suosikkeja nektariineja, jotka on marinoitu appelsiinimehussa, kreikkalaista jugurttia ja hedelmien makeutta tasoittamaan rapeaa pistaasi- granolaa.

Bataattidippi
1 bataatti (n. 300g)
½ dl kermaa tai kaurakermaa
1 rkl appelsiinimehua
ripaus suolaa

Pistele bataattiin reikiä hammastikulla ja aseta se 150-asteiseen uuniin ritilän päälle noin puoleksi tunniksi. Kuori kypsä bataatti leikkaamalla se kahtia ja puristamalla sisältö kulhoon – mutta varo, ettet polta sormiasi. Lisää (kaura)kerma, appelsiinimehu ja suola ja soseuta. Tarjoa lämpimänä tai viilennä ennen tarjoilua…

Nappaa SAM Magazine 2/2020 julkaistut reseptit klikkaamalla tästä (pdf).