Virittäydy Yhdysvaltain presidentinvaaleihin Oodissa 12.9.!

Freedom and Federalism vs. Fear: Championing Values and Identities in the E-age
Aika ja paikka: torstaina 12.9. klo 17.00-18.00, keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki.

Presidenttipeli Yhdysvalloissa on käynnistynyt. Vuoden 2020 vaaleihin valmistaudutaan Atlantin takana kovaa vauhtia, ja aihetta seurataan herkeämättä jo ympäri maailmaa. 

Vaalien lähestyessä järjestämme Oodissa keskustelutilaisuuden kansainvälisen politiikan asiantuntijan Edward Rhodesin kanssa. Rhodes johdattaa yleisön amerikkalaisen poliittisen järjestelmän syntyhistoriaan ja niihin arvoihin, jotka ovat muovanneet nykyisen liittovaltion poliittisia järjestelmiä.

”Haluamme laajentaa suomalaisten ymmärrystä siitä, miten Yhdysvallat toimii eri tavalla Eurooppaan nähden, jotta tulevaa vaalikeskustelua on helpompi ymmärtää”, Suomi- Amerikka Yhdistysten Liiton toiminnanjohtaja Lena Grenat kertoo.

Professori Rhodes on perehtynyt aiheeseen laajalti julkaisuissaan ja kansainvälisissä puheenvuoroissaan. Hän odottaa erityisesti pääsevänsä kertomaan niistä tekijöistä, jotka ovat johtaneet erilaisiin järjestelmiin Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Näiden vaalien alla Yhdysvalloilla on myös edessään tärkeä tehtävä hillitä pelkoa polarisoituneen yhteiskunnan molemmilla puolilla – ja sama työ odottaa myös monia eurooppalaisia valtioita. Miten yksilönvapaudet ja kansallinen identiteetti säilytetään jännitteiden keskellä? Tämä on tilaisuutesi ymmärtää ilmiötä, jossa liberaalit arvot ja yhteiset identiteetit laitetaan koetukselle.

Tapahtuma järjestetään englanniksi ja se on kaikille avoin. Tervetuloa kanssamme Oodiin!
Linkki tapahtumaan Facebookissa. 

Tilaisuuden järjestäjät: Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM, Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö ja Amcham Finland.

Edward Rhodes on hallinnon ja kansainvälisten suhteiden professori George Masonin yliopistossa Virginiassa. Edward Rhodes vierailee Suomessa kunnioittaakseen Suomen ja Yhdysvaltojen satavuotiaita diplomaattisuhteita.