Tuomas Enbuske – Amerikassa olet vapaa tavoittelemaan onneasi

Kirjoittaja: Kristiina Helenius, kuva: MTV

Median moniottelija Tuomas Enbuske vetää syksyllä SAM:in 75-vuotisjuhlan seminaarin keskustelutilaisuuden. Amerikkaa rakastava Enbuske haastaa eri alojen kansainväliset toimijat keskustelemaan amerikkalaisesta unelmasta kautta aikain sekä siitä, mikä tekee Amerikasta vetovoimaisen tänä päivänä.

Enbuske itse vierailee Yhdysvalloissa 2–3 kertaa vuodessa. New Yorkissa, San Franciscossa, Washingtonissa ja Bostonissa viihtyvä Enbuske uskoo, että suomalaiset ja amerikkalaiset voisivat oppia toisiltaan paljon – myös siksi, että molemmat kulttuurit ovat ajoittain ärsyttäviä.

Tuomas Enbuske, onko sinulla amerikkalainen unelma? Mikä se on?
– Yhdysvaltain perustuslaissa mainittu ”onnen tavoittelu” on aika kova unelma,mutta silti minusta hauska. Ehkä suomalainen versio siitä olisi ehkä ”tämän joskus elämäksikin kutsutun korpivaelluksen sietäminen”.
– Oma amerikkalainen unelmani on suurempi individualismi. Minun on välillä vaikea kestää suomalaista kollektivistista kulttuuria. Kun en oikein koe kuuluvani mihinkään ryhmään. Minusta USA:ssa hienointa on, että ihminen saa kuitenkin valita viiteryhmänsä ja oman
tapansa olla.

Onko Enbuskella amerikkalainen unelma? Entä mitä hän toisi Amerikasta Suomeen tai Suomesta Amerikkaan? Lue ”Tuomas Enbuske – Amerikassa olet vapaa tavoittelemaan onneasi” -artikkeli kokonaisuudessaan täältä. 

Artikkeli on julkaistu SAM 2/18-lehdessä