Tiesitkö tämän amerikkalaisista rekisterikilvistä?

Yhdysvaltojen 50 osavaltiota ja Columbian piirikunta (Washington D.C.) päättävät itsenäisesti rekisterikilpensä ulkoasusta; väreistä, symboleista ja sloganeista. Kilvessä on 5-7 kirjain- ja/tai numeroyhdistelmästä koostuvan rekisterinumeron lisäksi ikuistettuna esimerkiksi osavaltion tunnettu nähtävyys, lempinimi, slogan, historiallinen tapahtuma tai maisema.

New York oli ensimmäinen osavaltio, joka velvoitti auton omistajat tekemään oman rekisterikilpensä vuonna 1901. Näissä itsetehdyissä kilvissä oli omistajan nimikirjaimet. Massachusetts oli taas ensimmäinen osavaltio, jossa paikallinen autorekisterikeskus alkoi myöntää kilpiä vuonna 1903.

*USA:n osavaltiot, Kanadan provinssit ja autonvalmistajat pääsivät yhteisymmärrykseen rekisterikilven koosta vuonna 1956, sen standardoitu koko on 15 x 30 cm (6 x 12 inches).
*Yhdysvalloissa vähiten käytetyt kirjaimet kilvissä ovat I, O ja Q. Todennäköisesti sen takia, että kirjaimet I ja O on helppo sekoittaa numeroihin 1 ja 0.
*Yhdysvaltojen postilaitoksen, US Postal Servicen, ajoneuvoissa ei ole rekisterikilpiä.
*80 prosenttia rekisterikilvistä tehdään amerikkalaisista vankiloissa.
*Kaikki osavaltiot vaativat rekisterikilven auton taakse, mutta 19 osavaltiota on päättänyt, ettei sitä tarvitse olla edessä. Näitä ovat muun muassa Arizona, Florida, Georgia, Michigan ja Oklahoma.

Minkä osavaltion rekisterikilpi on oma suosikkisi?

Lähde: Wikipedia, kuva: ISTOCK BY GETTYIMAGES