Sielukas laulaja Sidibe löysi äänensä luonnossa ja hurmaa nyt Hollywoodissa

Teksti: Saana Ihamäki, kuva: Adrian Martin

Ilta SAM-tähtien seurassa -juhlan pääesiintyjä Sidibe tuo Suomeen rehellisiä sanoituksia ja romanttista R’n’B:tä, jonka taustalla kuultaa suomalainen kaiho. Juuristaan Louisianasta ja Senegalista ammentava muusikko rakastaa kauneutta, luontoa ja salmiakkisuklaata.

Hannah Sidiben ensimmäiset muistot musiikista sijoittuvat metsään. Sidiben äiti on eläintieteilijä, joka otti tyttärensä usein mukaan töihin luonnon keskelle. Ja metsässä pieni tyttö lauloi. Puiden keskellä kaikuivat Disneyn tunnuskappaleet ja Whitney Houston, Bodyguard-elokuvan innoittamana.
– Tiedätkö Whitneyn kappaleen Run to You? Muistan laulaneeni tätä laulua samalla, kun juoksin päätä pahkaa äitini syleilyyn – erittäin dramaattisesti, Sidibe nauraa.

Kuten arvata saattaa, äiti huomasi tyttärensä musikaalisuuden varhain ja halusi tukea tätä synnynnäistä lahjaa. Sidibe osallistui ensimmäiseen kykykilpailuunsa jo nelivuotiaana ja lauloi Disney-teemalle uskollisena Colors of the Wind -kappaleen Pocahontas-elokuvasta.
– Asuimme pienissä kaupungeissa, joten äitini ei todellakaan ajatellut, että minusta tulisi kuuluisa. Hän halusi vain tukea minua.

Kilpailujen ohella Sidibe omistautui laulamiselle kirkossa, jossa hän oppi esiintymään ryhmässä ja suuren yleisön edessä. Kirkossa muodostuneiden yhteyksien ansiosta Sidibe pääsi äänittämään ensimmäisen kappaleensa 11-vuotiaana, ja myöhemmin kirkon väen kanssa äänitetyt kappaleet poikivat levytyssopimuksen Universalin kanssa.

Musiikkia rakkaudesta ja antautumisesta
Sidibe oli yksi niistä pienistä tytöistä, joilla on jo lapsena aikuisen naisen ääni. Se yllätti ja joskus säikäyttikin kuulijansa. Tänä päivänä Sidibe hallitsee viiden oktaavin äänialan ja luo sillä musiikkia, joka on hänen omien sanojensa mukaan sielukasta, romanttista ja ennen kaikkea rehellistä. R’n’B:tä ja poppia yhdistelevän tyylin valitseminen on ollut Sidibelle yksi vaikeimmista musiikillisista päätöksistä, sillä hän rakastaa lukemattomia eri tyylilajeja.
– Kuitenkin syy valitsemaani tyyliin on aika yksinkertainen: rakastan verhoutua romanttisiin tunteisiin. Romantiikan ei tarvitse tässä yhteydessä tarkoittaa romanttisia tunteita yhtä tiettyä ihmistä kohtaan, vaan rakkautta, onnellisuutta ja kauneutta. Rakastan tuntea itseni sensuelliksi!

Lue SAM Magazine 3/2019-lehdessä julkaistu artikkeli kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä (pdf).