Minun Amerikkani: Unelmia, inspiraatioita ja sielunmaisemia

Oululaisen Lauri Niemimaan, artistinimeltään Larry Peninsula, ”Country music only”-kappale nousi vuosi sitten kahden amerikkalaisen kantrimusiikkilistan kärkeen.
– Yhdysvalloissa on ihmetelty melkoisesti, miten kantrimusiikin kotimaan ulkopuolella tehdään näin uskottavaa kantria.

Sittemmin Peninsulan debyyttilevy on saanut hyvää palautetta amerikkalaisilta kantrifaneilta ja kappaleet ovat soineet tiuhaan radiokanavilla.

Larry Peninsula, mikä oli ensikosketuksesi Yhdysvaltoihin?
– Ehdottomasti musiikin ja elokuvien kautta. Kotonani soi amerikkalaista musiikkia kuten Johnny Cash, Creedence Clearwater Revival ja Eagles. Nämä loivat musiikillisen perustan, jolle nyt sävellän omaa musiikkiani.
– Oltuani vuosia kiinnostunut amerikkalaisesta kulttuurista ja musiikista, päädyin matkustamaan sinne yksin vuonna 2007. Nuorelle miehelle Amerikan matka oli käänteentekevä hetki. Niinkin suuren vaikutuksen matka, että päädyin menemään seuraavana vuonna uudelleen kuukauden mittaiselle matkalle. Ja pari vuotta myöhemmin vielä kerran.

Mikä maassa kiehtoo?
– Musiikintekijänä olen kiinnostunut Amerikasta monen musiikkityylin synnyinpaikkana. Yhdysvaltojen monimuotoisuus on myös hämmästyttävää. Jokaisen kokemus Amerikasta on varmasti erilainen. Amerikkaa on luminen ja kylmä Alaska, kuuma ja persoonallinen New Orleans tai Meksikon rajalla sijaitseva El Paso. Minua kiehtoo suurkaupunkien lisäksi myös Amerikan pikkukaupungit.

Entä miten Larry Peninsula kiinnostui juuri kantrimusiikista? Lue artikkeli kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.  

kuva: Moose Hurskainen