Meille tulee vauva!

Teksti ja kuva: Iida Berg

Koska olen kasvanut suomalaisen kulttuurin kapaloimana ja pitänyt itseisarvona kaikkea suomalaiseen terveydenhuoltojärjestelmään liittyvää, raskausaikani Yhdysvalloissa on ollut monenlaisia epävarmuuksia aiheuttama kokemus.

Olen asunut Wisconsinin osavaltiossa nyt hieman yli kolme vuotta ja yhä edelleen maan terveydenhuolto ja sen suossa suunnistaminen ovat yhtä sekamelskaa. Osavaltiot toimivat liittovaltion sääntöjen alaisuudessa, mutta jokaisella osavaltiolla on myös omat lakinsa terveydenhuoltoon liittyen. Asioita monimutkaistamaan voi lisätä vielä vakuutusyhtiöt, joilla on omat sääntönsä ja joiden kanssa asioiminen ei aina ole helpointa tai mukavinta touhua.

Raskauden aikainen terveydenhuolto
Kun työnantajat tarjoavat työntekijöilleen jokainen hieman erilaista sairausvakuutusta, ei voi yleistää, miten raskauden aikainen terveydenhuolto tällä pallon puoliskolla hoituu – käytäntöjä tuntuu olevan yhtä monta kuin on työnantajia.

Minulla on työnantajani kautta vakuutus, jonka kattamalla sairaalaverkostolla on hyvät verkkopalvelut, joten raskauden aikaisen hoidon löytäminen sujui onneksi helposti. Vakuutusyhtiön nettisivuilta sain valita itselleni haluamani lääkärin ja terveyskeskuksen toimipisteen sekä samalla varmistaa, että molemmat ovat ns. ”in-network” eli hyväksyvät vakuutukseni.

Suurimmat erot maiden välillä
1. Neuvola
Yksi eroista Suomeen on se, että Yhdysvalloissa ei ole samanlaista neuvolasysteemiä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö odottaville äideille olisi tarjolla hoitoa. USAssa on yleistä, että ensimmäisen ja toisen raskauskolmanneksen aikana odottava äiti käy ob-gyn (obstetrician-gynecologist) lääkärinsä vastaanotolla noin kerran kuukaudessa.

Yleensä viimeisen raskauskolmanneksen aikana vastaanotolla käydään ensin joka toinen viikko, ja noin viimeisen kuukauden ajan kerran viikossa tarkastuskäynnillä. Jo ennen lapsen syntymää on myös hyvä olla lastenlääkäri valittuna. Mikäli raskaana olevalla naisella ei ole vakuutusta, hän voi hakeutua vähävaraisille tarkoitettujen hoitojen piiriin.

2. Äitiysloma
Äitiysloma on täällä lähes tuntematon käsite, äitiysrahasta puhumattakaan. Äitiysloman pituus riippuu paljon työnantajan käytännöistä. Usein odottavat äidit työskentelevät voinnista riippuen jopa raskauden viimeisille viikoille asti.

Lue SAM Magazine 2/2019-lehdessä julkaistu artikkeli kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä (pdf).