Kuvataiteilija Rauli Mård: New York opetti luottamaan itseeni

Teksti: Saana Ihamäki, kuva: Sini Pennanen

Rauli Mård on kuvataiteilija, joka tunnetaan erityisesti säväyttävistä pop-kulttuurin hahmojen muotokuvista. Pitkän linjan taidemaalari lensi New Yorkiin ensimmäistä kertaa tammikuussa 2014 ja löysi kotoisan tunteen kaukana kotoa.

Yhdysvallat on ollut aina Rauli Mårdin elämässä läsnä. Hänen isänsä oli suuri Amerikka- friikki sekä Mård on itse maalannut muotokuvia musiikin elokuvien ja sarjakuvien hahmoista jo vuosikymmeniä. Silti ensimmäinen vierailu New Yorkiin yllätti.
– On ollut hienoa löytää itsestään suurkaupunkilainen. Vaikka mä oon täydellisen maalaispoika pienestä Oitin kylästä, jossa on edelleen 3000 asukasta, Mård kertoo ilon täyttämällä äänellä.
– Musta on nastaa istua siinä viidennellä Avenuella kahvilla. Se ihmisvirta ei lopu koskaan, mutta siinä on jotain tosi zen-ajattelua. Mulla on hirmu levollinen olo, kun on tarpeeksi ihmisiä ympärillä.

Miten Mård sai upgreidin newyorkilaisessa hotellissa? Tai miten hän löysi sisäisen markkinointiosastonsa? Lue ”Kuvataiteilija Rauli Mård: New York opetti luottamaan itseeni” -artikkeli kokonaisuudessaan täältä.