Kuumilla lähteillä, länsirannikon lämmintä lempeä

Teksti ja kuvat: Kea Soza

Yhdysvaltojen länsirannikko ja Kalliovuoret ovat otollista aluetta vierailla kuumilla lähteillä. Tyynenmeren tulirenkaan rajavyöhyke ja Yellowstonen supertulivuoren läheisyys luovat erinomaiset olosuhteet maankuoren geotermisestä lämmöstä nauttimiseen. Pienellä tutkimustyöllä luonnonlähteissä pääsee kylpemään useassakin osavaltiossa.

Koska kuumat lähteet, hot springs, ovat tyypillisesti pienempien teiden varrella, kaukana tavanomaisista nähtävyyksistä ja asutuksesta, ne ovat autoilevalle matkailijalle sopivia kohteita.

Olen listannut omat länsirannikon kuumien lähteiden suosikkini, jotka ovat kaikki hieman erityyppisiä. Chena Hot Springs Alaskassa on helppo kohde mukavuudenhaluiselle, koska siellä tavanomaiset kylpyläpalvelut ovat käden ulottavilla. Umpqua Hot Springs Oregonissa ja Travertine Hot Springs Kaliforniassa sopivat esimerkiksi niille, jotka haluavat lillua kuumissa lähteissä ilman rihman kiertämää, kun taas Idahon Goldbug Hot Springsin saavutettavuus vaatii jo hieman parempaa kuntoa ja seikkailumieltä.

Lue Kea Sozan artikkeli kokonaisuudessaan SAM Magazinesta 1/19 klikkaamalla tästä.