Jo 10 000 suomalaista nuorta SAM:n avulla Amerikkaan

Suomen ja Yhdysvaltain välinen ystävyysjärjestö täyttää 75 vuotta

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM on lähettänyt nuoria opiskelemaan ja kesätöihin Yhdysvaltoihin jo vuodesta 1945. Olemme todistaneet aitiopaikalta, miten yli 10 000 suomalaisen ura on saanut vauhtia kansainvälisen kokemuksen ansiosta.

Tänä vuonna juhlimme SAM:n 75-vuotista taivalta (ja edelleen olemme missiollemme uskollisia). Vuonna 2018 lähetimme noin 50 suomalaisnuorta Yhdysvaltoihin hakemaan tulevaisuuden kannalta arvokasta kansainvälistä kokemusta sekä luomaan verkostoja korkeakouluopintoihin suunnattujen apurahojen sekä kesätyöohjelman kautta. Nämä nuoret ovat tekemässä Suomessa entistäkin kansainvälisempää ja kilpailukykyisempää maata.

– Yhdysvalloissa lähes 20 vuotta asuneena voin todeta, että Suomessa ei vielä täysin ymmärretä verkostoitumisen tärkeyttä. Verkostojen rakentaminen aloitetaan jo päiväkodissa ja ne ovat Yhdysvalloissa onnistumisen edellytys, sanoo SAM:n toiminnanjohtaja Lena Grenat.

Tervetuloa SAM75-juhlaseminaariin Kaisaniemen Kinopalatsiin (Kaisaniemenkatu 2, Helsinki) perjantaina 26. lokakuuta klo 15.00-17.00! Seminaarin aihe on “Unelma Amerikasta kautta aikain – Vieläkö Yhdysvallat vetää?”.

Juhlaseminaarin juontaja, toimittaja Tuomas Enbuske haastaa panelistimme Yhdysvaltojen merkityksestä eilen, tänään ja huomenna. Suurlähettiläs Jaakko Laajava alustaa aiheesta sekä siitä, miten Yhdysvallat on historiansa aikana vetänyt puoleensa amerikkalaisen unelman tavoittelijoita. Panelistimme ovat kiinnostava kattaus eri alojen Yhdysvallat-asiantuntijoita: vaatesuunnittelija, yrittäjä Paola Suhonen (Ivana Helsinki), kansanedustaja Elina Lepomäki (myös eduskunnan Yhdysvallat-ystävyysryhmän pj)toimitusjohtaja Jussi Kajala (3DBear) ja toiminnanjohtaja Lena Grenat (SAM).

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM on Yhdysvaltojen ystävyysjärjestö. Toimintamme tarkoitus on syventää maidemme välisiä suhteita, kulttuurien vaihtoa, edistää nuorten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan tai työharjoitteluun USA:han. Lisäksi SAM toimii jäsenyhdistystensä valtakunnallisena keskusjärjestönä. SAM on poliittisesti sitoutumaton ystävyysjärjestö, joka ei pyri vaikuttamaan valtiollisiin asioihin

Lisätietoja:

Lena Grenat, toiminnanjohtaja, Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM
040-668 9998,
www.samsuomi.fi