Ilta SAM-tähtien seurassa 25.10.2019 kuvina

Ilta SAM-tähtien seurassa-iltajuhlan 25.10.2019 tunnelmia taltioi ammattikuvaaja Mia Järvisalo. Kuvia voi julkaista yksityiskäytössä mm. sosiaalisessa mediassa, mutta toivomme, että kuvissa on aina maininta kuvaajasta ja mielellään myös merkintä SAM:sta (@SAMsuomi.fi, #mahdollistaja).

Klikkaa kuvakansioon tästä.

Kun SAM perustettiin 76 vuotta sitten, yksi sen tärkeimmistä tavoitteista oli kulttuurien välinen vaihto, ruohonjuuritason diplomatia, Suomen ja Yhdysvaltojen välillä. Tämä missio kantaa edelleen ja olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että lukuisten vaihto-ohjelmiemme kautta tuhannet suomalaiset ovat saaneet kansainvälistymiskokemusta avustuksellamme vuosikymmenien aikana.

Musiikkipitoisen Ilta SAM-tähtien seurassa-tilaisuuden Helsingin Crowne Plaza-hotellissa täräytti käyntiin tyylillä energinen Higher Ground Vocals-kuoro, jonka perustaja Hanna-Maria Helenius opiskeli 1990-luvulla Yhdysvalloissa SAM apurahasäätiön stipendillä. Kuoroa säesti maineikas jazzmuusikko Joonatan Rautio.

SAM:n toiminnanjohtaja Lena Grenat toivotti juhlavieraat tervetulleiksi ja esitteli illan juontajakollegansa, lukiolaisten englanninkielisen kirjoituskilpailun voittaneen Väinö Mehtolan.

SAM:n puheenjohtaja Kristiina Helenius haastoi ryhtymään lähettiläiksi ja varmistamaan, että seuraavallakin sukupolvella on mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta. Yhdysvaltain suurlähetystön terveiset juhlaan toi William Couch.

SAM apurahasäätiön stipendillä 2017-18 Harvard Business Schoolissa MBA-tutkintoa suorittanut Richard Cawén ja ensimmäiseen Work & Travel-kesätyöohjelmaan vuonna 1997 osallistunut Petra Mengelt kertoivat miten omakohtaiset USA-kokemukset ovat muuttaneet heidän näkökantojaan.

Kiitoksena monivuotisesta ja sujuvasta yhteistyöstä SAM:n ja sen paikallisyhdistyksen kanssa Yhdysvaltojen suurlähetystön Heidi Daylle myönnettiin SAM:n hopeinen ansiomerkki. 

Iltajuhlan päätti sielukas R&B:tä ja poppia taidokkaasti musiikissaan yhdistelevä Sidibe, jota säesti artistin suomalainen tuottaja Nico Stadi. Taidemaalari Rauli Mård piirsi lavalla muutamassa minuutissa Sidiben silmämuotokuvan, jonka hän luovutti Hollywood-tähdelle.

kuva: Mia Järvisalo