Hotellihyppele Las Vegasissa

Teksti, kuvat ja video: Satu Nykänen

Kasinoistaan ja yöelämästään tunnettu Las Vegas on yksi suosikkikaupunkikohteistasi, mutta minua siellä viehättävät nähtävyyksien monipuolisuus, liikkumisen helppous sekä aavikon kuiva kuumuus.

Jo seitsemän kertaa Las Vegasissa vierailleena, päätimme tällä kertaa kokea kaupungin vaihtamalla hotellia muutaman päivän välein. Valitsemamme hotellit olivat meille viimeistä lukuun ottamatta tuttuja ja hyväksi todettuja, mutta tunnelmaltaan erilaisia.

Matkakohde: Las Vegas, Nevada
Ajankohta: toukokuu
Kesto: 14 päivää
Majoitus: 6 erityyppistä hotellia Stripillä ja sen läheisyydessä

Luxor Las Vegas
Egyptiläisteeman mukaisesti rakennettu pyramidihotelli Luxor, jonka tornihuoneet on vasta uudistettu, oli hinta-laatusuhteeltaan matkan paras valitsemistamme Stripillä olevista hotellista. Huoneemme oli tilava ja siisti kokolattiamattoa myöten.

Luxor on Stripin mittapuulla vanhahko, vuonna 1993 rakennettu, mutta se on edelleen siisti. Hotellissa on riittävästi hyviä palveluita ja iltaohjelmaa. Luxorin uima-allasalue on nuorekas, jossa musiikki soi ja tunnelma oli ihanan rento.

Luxorin sijainti Stripin toisessa päässä on erinomainen. Sieltä pääsee junalla kätevästi Excalibur-hotelliin, josta kävelymatkan päässä on MGM Grand-hotellilta lähtevä Las Vegas Monorail-juna Stripin toiseen päähän. Matkalla voi tietenkin hypätä pois ihastelemaan muitakin hotelleja.

Luxorin ravintolat, kaupat ja erilaiset esitykset sekä Titanic-näyttely tarjosivat paljon tekemistä. Meitä ihastutti suuresti Luxorin aamiaisbuffet, jossa oli tarjolla herkkuja moneen makuun. Tämä buffet vei kerrassaan sydämemme ja palasimme sinne vielä viimeisenä aamuna ennen kotiin lähtöä.

Mandalay Bay
Mandalay Bay houkutti meitä upealla uima-allasalueellaan. Hotellin allasalue on viihtyisä, villivirta ja pehmeän hiekan kehystämä aaltoallas tuovat aitoa rantaelämätunnelmaa.

Yli 3200 huoneen hotellissa on mielestäni tyyliä vielä enemmän kuin Luxorissa. Saimme kauniin ja tilavan huoneen 28. kerroksesta, josta avautui upeat näköalat lentokentän suuntaan. Oli mukava istuskella ikkunalla olevilla nojatuoleilla ja nauttia illan valoista katsellen tulevia ja lähteviä lentokoneita. Onko mitään ihanampaa kuin herätä seinän kokoisesta ikkunasta sisään paistavaan aamuaurinkoon?

Mandalayn aamiaisbuffet oli parempi ja valikoimaltaan laajempi kuin Luxorissa…

Lue SAM Magazine 2/2020 julkaistu artikkeli kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä (pdf).
Klikkaa Satu Nykäsen Las Vegasin hotellivideoesittelyyn tästä.