“100 Years of Finland-US diplomatic relations”-valokuvanäyttely kiertää syksyllä paikallisyhdistyksissä

Tänä vuonna vietetään Yhdysvaltain ja Suomen diplomaattisten suhteiden 100-vuotisjuhlaa.

Tunnetko tarinan Rooseveltin majasta Rovaniemellä? Tai muistatko Gregory Peckin vierailun Suomessa? Entä Conan O’Brienin tapaamisen presidentti Tarja Halosen kanssa?

”100 years of Finland-US diplomatic relations”-valokuvanäyttely kertoo satavuotisten diplomaattisuhteiden niin virallisia tapaamisia kuin myös maidemme yhteistä historiaa urheilun puolella ja kulttuurikentällä. Näyttely nostaa esiin suuria ja pieniä hetkiä, jotka ovat muovanneet Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistä historiaa.

Valokuvanäyttelyyn on mahdollista tutustua loppuvuoden aikana Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n yhdeksässä paikallisyhdistyksessä. Näyttelyn yhteydessä on useimmiten myös aiheeseen liittyvä korkeatasoinen asiantuntijaluento.

” 100 years of Finland-US diplomatic relations”-valonäyttelyn on koonnut yhteistyössä Yhdysvaltain suurlähetystö Helsingissä ja Suomen suurlähetystö Washington D.C.:ssä.

**
Vuonna 1943 perustetun Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto SAM:n ja sen reilun 30 paikallisyhdistyksen tärkeimpänä tehtävänä on tutustuttaa suomalaiset amerikkalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Missiota toteutetaan erilaisin ohjelmin ja tilaisuuksin, joissa korostuu käytännön kasvatus kansainvälisyyteen, kokemuksellisuus ja oppiminen.

**
Valokuvanäyttely on esillä:
Joensuu: Joensuun pääkirjasto 2.-15.9.
Lappeenranta: Upseerikerho 25.7.-15.8. (klikkaa Lappeenrannan uutisten juttuun 26.7.19)

Loppuvuoden aikana näyttely on nähtävissä myös seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Lahti, Kuopio, Pori, Tampere, Turku ja Vaasa. Tarkemmat tiedot nettisivuiltamme www.samsuomi.fi/tapahtumakalenteri ja SAM:n toimistosta 040 522 9288.

**
Lisätiedustelut:
SAM:n toimisto, ,

Haastattelupyynnöt:
Lena Grenat, toiminnanjohtaja,