Yleistä Wisconsin Dellsistä

Yleistä työpaikoista, palkoista, asumisesta
Työnantajamme Dellsissä ovat Tommy Bartlett ja Noah’s Ark Waterpark. Työtehtävät vaihtelevat myyntityöstä huoltotehtäviin ja työajat vaihtelevat sesongin mukaan, vapaapäiviä viikossa on kiireaikaan yleensä yksi. Alku- ja loppukesästä voi olla hiljaisempia työjaksoja, jolloin täydet viikkotyötunnit eivät täyty ja vapaa-aikaa on enemmän.

Hakulomakkeen lopussa on kohta (Preferred job position in the USA, choose two of your favorites), jossa pyydetään merkitsemään kaksi työtehtävää, jotka kiinnostavat eniten. Työnantaja Yhdysvalloissa pyrkii toteuttamaan jommankumman toiveista. Tieto työpaikasta vahvistuu maalis-huhtikuussa. HUOM! Emme voi luvata kenellekään tiettyä työtehtävää hakuvaiheessa.

Palkka on 9 USD / h, joka maksetaan kahden viikon välein. Kesän aikana ehtii normaalisti tienaamaan 4 000 USD. Aurinkoisena kesänä työtunteja voi kuitenkin kertyä jopa 600.

Työnantaja järjestää asumisen ja asunnosta maksettava vuokra (70 $ /vko, 800 $ / kesä) peritään suoraan palkasta. Asumismuotoina ovat työnantajasta riippuen traileri, talo (house) tai vanha motelli. Asuminen on soluasumista, mutta useimmiten kaikilla on oma makuuhuone. Kämppikset ovat muita suomalaisia, naiset ja miehet asuvat erikseen. Asumismuodosta riippumatta asunnoissa on perustavarat, kuten keittiövälineet ja liinavaatteet. Ystävykset / pariskunnat voivat asua yhdessä, vaikka eivät olisikaan samassa työpaikassa.

Yleistä Wisconsin Dellsistä
Wisconsin Dells on turismin ympärille rakennettu pikkukaupunki Wisconsin osavaltiossa, noin tunnin ajomatkan päässä Madisonista (Chicagoon matkaa on noin kolme tuntia). Vakituisia asukkaita kaupungissa on noin 3 000, mutta lomasesonkien aikana määrä moninkertaistuu – kaupungin täyttää etupäässä lapsiperheet lähimmistä osavaltioista.

Alueella on lähes 150 hotellia, motellia ja leirintäaluetta, yli 40 ravintolaa sekä yli 60 turisteille tarkoitettuja elämyksiä, kuten esimerkiksi vesi- ja huvipuistoja sekä teattereita. Lisätietoa Dellsin kaupungista: www.dells.com  ja Wisconsin Dells Vacation-turistioppaasta.

Wisconsin Dellsissä ei ole julkista liikennettä. Kaupungista kulkee päivittäin muutama bussi Madisoniin, josta on paremmat yhteydet läheisiin kaupunkeihin. Työnantajat vuokraavat polkupyöriä pientä korvausta vastaan.