Tommy Bartlett Show ja Exploratory

© Wisconsin Dells Visitor & Convention Bureau

Tommy Bartlett, TB, on yksi suurimmista työnantajista Wisconsin Dellsissä. TB jakaantuu kahteen osaan; showhun ja tiedekeskukseen. Lue alla olevat tehtävänkuvaukset kummassakin työpisteessä.

Tommy Bartlett Show 
Tommy Bartlett -show, yksi Wisconsin Dellsin suosituimmista nähtävyyksistä, on Lake Delton -joelle sijoittuva huikea vedenpäällä, ilmassa ja maalla esitettävä show, jossa ammattilaiset amerikkalaiset vesihiihtäjät esittävät päätähuimaavia hyppyjään ja temppujaan. 90 minuuttia kestävä show on jaettu kahteen osaan ja se esitetään kaksi kertaa päivässä, iltapäivällä ja illalla.

Shown ensimmäisessä osassa ammattilaisvesihiihtäjät tekevät huikeita temppujaan niin vedessä kuin ilmassakin ja shown toisessa osassa, lavashowssa, nähdään rohkeita stuntteja maan päällä sekä ilmassa ja hauskuutusta koomikoiden ja jonglöörien merkeissä. Iltashown päätteeksi yleisö voi nauttia hienosta vedenpäällä esitettävästä valoshowsta.

Show tarjoaa erilaisia myyntitehtäviä lahjatavarakaupassa ja snack baarissa. Lauantait, väliajat ja iltashowt ovat kiireisimpiä aikoja. Lauantaisin kaikki ovat töissä. Lue alla olevat työnkuvaukset, otsikoiden termit löytyvät myös hakulomakkeen loppuosasta.

Lisätietoja Tommy Bartlettista: www.tommybartlett.com

Työtehtävät Tommy Bartlett Shown yhteydessä:
Food sales/concessions

Snack baarissa jokaisella on tietty työtehtävä tiettynä viikonpäivänä: siivous, hattara, stockaus (eli hyllyjen täyttö varastosta + proshopin stockaus), pretzel&cheese, popcorn ja upper (vastuu upper snackbarista). Lisäksi kaikki myyvät tiskillä edellisten lisäksi mm. hodareita, bratseja, olutta, limsaa, kahvia, kaakaota, pehmistä, nachoja ja karkkia.

Muita tehtäviä päivän aikana mm. vending trayn tekeminen vendaajille, nachojen tekeminen,  jäiden täyttö ja jäätelökoneen puhdistus. Aina tarvittaessa siivoillaan ja täytetään hyllyjä, jäätelökonetta, makkaroita jne. Kassakoneita ei ole, vaan hinnat on muistettava ja laskettava päässä.

Snackbaarilaiset pääsevät tauolle aina väliajan jälkeen, jolloin snackbar suljetaan. Iltashown lopuksi pitää kuitenkin vielä siivota. Snackbarissa on välillä kiirettä, mutta suurimmaksi osaksi työpaikka on tosi rento ja työporukka hauskaa.

Retail sales / gift shop
General Store, toiselta nimeltään The Pro Shop, on yksi Tommy Bartlett –shown työpisteistä, jossa työskentelee suomalaisia. Se on Tommy Bartlett –oheistuotteita myyvä matkamuistomyymälä matkan varrella kohti show-aluetta. Ohikulkumatkallaan lipunmyynnistä show-paikalle kävijät voivat pysähtyä katselemaan esimerkiksi t-paitoja, huppareita, lippalakkeja tai kahvikuppeja ja tekemään ostoksia.

Tärkein tehtävä General Storessa on asiakkaiden palveleminen ja tuotteiden myyminen. General Storessa työskenneltäessä tulee osata myös liikkeen avaamiseen ja sulkemiseen liittyvät tehtävät sekä vastata jokapäiväisestä rahaliikenteestä. Jokaisessa iltashowssa työntekijät laittavat valmiiksi ”ruusumyyjien” myyntilaatikot valmiiksi sekä tilittävät myöhemmin myynnistä saadut tuotot. Tuotteiden järjestely, siisteyden ylläpito sekä inventaario kuuluvat myös työnkuvaan. General Storessa työskentely on ennen kaikkea asiakaspalvelua, joten työntekijän tulee olla palvelualtis ja uskaltaa lähteä small talkiin asiakkaiden kanssa.

Park services / maintenance
Maintenance-ryhmässä (eli ylläpidossa) työskentelevien työpäivä alkaa normaalisti muutamaa tuntia ennen ensimmäistä showta, kello 13-14. Iltapäivän töihin kuuluu show-alueen ja työntekijöiden asuinalueen siistiminen ja kunnossapito. Työt vaihtelevat metsikön läpi kulkevan yleisöpolut lehtipuhaltimella puhaltamisesta shown ohessa toimivan snackbaarin varastojen täydentämiseen. Päivällä tehdään myös ajan salliessa yleistä kunnossapitoa kuten ruohonleikkuuta, rikkaruohojen kitkemistä ja golfkärryjen tankkaamista. Hommia kierrätetään paljon, eikä kukaan tule tekemään samaa asiaa montaa showta peräkkäin.

Kun show alkaa, ylläpidon tehtävänä on ohjata autoja parkkipaikalla oikeisiin ruutuihin, antaa golfkärry-kyytejä liikuntarajoitteisille asiakkaille, ohjata ihmisiä lippujensa mukaisiin katsomon osiin, sekä puolisen tuntia ennen shown alkua mennä yleisön sekaan myymään mm. popcornia ja hattaraa, kunnes show alkaa.

Shown väliajalla osa ylläpidon porukasta avustaa snackbaarissa ja osa myy tuotteita katsomoissa. Ensimmäisen shown väliajan jälkeen päästään reilun tunnin mittaiselle tauolle. Tauolta töihin palataan seitsemän maissa, jolloin ylläpito siivoaa katsomot päivä-shown jäljiltä ja valmistautuu vastaanottamaan ilta-shown yleisön samalla tavalla kuin päivä-shown yhteydessä.

Osalla ylläpidon työntekijöistä työpäivä loppuu ilta-shown väliajan jälkeen noin kello 21.30 ja osa jää odottamaan shown loppua. Shown loputtua töihin jääneet avustavat poliiseja ohjaamaan poistuvat autot turvallisesti ulos alueelta. Näillä henkilöillä päivä loppuu yhdentoista maissa illalla.

Parasta työssä on ehdottomasti monipuolisuus. Ei tarvitse tehdä yhtä juttua koko päivää, vaan löytyy monenlaista eri hommaa. Työtehtävät tarjoavat paljon hyötyliikuntaa, joka pitää kesäkilot kurissa. Lisäksi työt tehdään lähes kokonaan ulkosalla, joten samalla pääsee nauttimaan keskilännen lämpimästä ja kosteasta kesästä.

Tommy Bartlett Exploratory
Tommy Bartlett Exploratory on tiedekeskus, jossa asiakas pääsee kokeilemaan kaikkea itse. Exploratory attendantin työtehtävät ovat monipuolisia; asiakkaiden opastusta tiedekeskuksessa, laitteiden kuljettamista, pihatöitä jne.

Exploratory attendant

Tiedekeskuskierroksen alussa asiakkaat lähetetään avaruusasemalle avaruusraketilla eli hissillä. Exploratory koostuu kolmesta sektorista; huoneista, joissa on kaikenlaisia tiedejuttuja ja robotteja. Neljäs sektori on Mir Space station, jossa pääsee oikean avaruusaluksen sisään.

Työajat ovat klo 8 ja 23 välillä, vapaapäiviä on yksi viikossa. Työpäivän pituus on noin 9 h yhdellä tunnin tauolla.

Tyypilliseen työpäivään sisältyy mm.
– yleinen asiakaspalvelu
– asiakkaiden vastaanotto ja ylös lähettäminen
– leikkiminen ja avustaminen
– ryhmien kanssa kiertäminen ja leikkiminen
– SkyCyclen, Gyrotronin sekä SR 2-simulaattorin käyttö (SkyCycle on n. 4 metrin korkeudessa kulkeva pyörä, johon ajaja kiinnitetään turvavöin. Gyrotron on laite, joka demonstroi painovoimatonta tilaa, asiakas kiinnitetään tähän turvavöin ja –puomein)
– MIR-avaruusaseman opastuskierrokset ryhmille
– siivous (sekä pitkin päivää että illan loppusiivous, myös WC-tilat)
– pihatyöt (mm. ruohonleikkuu, rikkaruohojen nyppiminen, parkkipaikan puhtaanapito)