Tampere

SAM Tampere

Tampereen Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja edistää kulttuurisuhteita Yhdysvaltojen ja Suomen välillä, järjestäen erilaisia tilaisuuksia, joilla pyritään edistämään Yhdysvaltojen tietämystä Tampereella ja Pirkanmaalla. Yhdistykseen voivat liittyä kaikki Suomen ja USA:n kansalaiset.

Tampere Finnish-American Society was founded in 1948. Our goal is maintain and improve relationships between USA and Finland, make arrangements for events. USA’s and Finnish citizens can Join us.

Tampereen Suami-Amerikka yhristys on perustettu vuanna 1948. Tarkoituksemme on ylläpitää ja nääs eristää kulttuurisuhteita Yhrysvaltojen ja Suamen välillä, järjestäen erilaisii tilaisuuksia, joilla pyritään eristämään Yhrysvaltojen tietämystä.

Yhteydenotot:


Siirry tapahtumakalenteriin

Tampereen SAM 2019

SAM Tampere syyskokous 2019

Tampereen Suomi-Amerikka yhdistys ry:n syyskokous pidettiin to 21.11. 2019.

Kokouksen alussa oli varapuheenjohtaja Jaakko Barskin esitys ”Kierrä karikot – Näin menestyt Yhdysvaltojen markkinoilla”. Alustus herätti vilkasta keskustelua kokousyleisön keskuudessa.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Barsk. Muutoin hallituksen kokoonpano ei muuttunut.

SAM Suomen liittokokous Helsingissä 26.10.2019

SAM Tampereen varapuheenjohtaja Jaakko Barsk valittiin SAM Suomen 1. varapuheenjohtajaksi

Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton eli nykyiseltä brändinimeltään SAM Suomen liittokokous pidettiin Helsingissä 26.10. Liittokokouksessa hyväksyttiin vuoden 2018 toimintakertomus ja tilit sekä käsiteltiin vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja budjetti.

Henkilövalinnoissa tehtiin historiaa.  Koskaan aiemmin Liiton 76-vuotisessa historiassa ei ole äänestetty puheenjohtajasta. Tällä kertaa äänestettiin ja valituksi tuli niukahkolla äänten enemmistöllä Elina Lehtinen Helsingistä. Lehtisen työpaikka on Crisis Management Iniative-järjestö ja vastuualueenaan tiedottaminen ja varainhankinta. Hän on valtiotieteen maisteri ja suorittanut MBA tutkinnon Harwardin Yliopiston Kennedy Schoolissa.

Tampereen Suomi-Amerikka yhdistyksen varapuheenjohtaja Jaakko Barsk valittiin SAM Suomen 1. varapuheenjohtajaksi ja Tampereen Suomi-Amerikka yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Mäkelä liiton vaalitoimikunnan jäseneksi.

“100 YEARS OF FINLAND-US DIPLOMATIC RELATIONS”-VALOKUVANÄYTTELY JUHLISTAA SUOMEN JA YHDYSVALTOJEN 100V. DIPLOMAATTISUHTEITA

Valokuvanäyttely oli esillä Tampereella Aamulehden asiakaspalvelun aulatiloissa 19.9. – 16.10.2019.

”100 years of Finland-US diplomatic relations”-valokuvanäyttely kertoo satavuotisten diplomaattisuhteiden niin virallisia tapaamisia kuin myös maidemme yhteistä historiaa urheilun puolella ja kulttuurikentällä. Näyttely nostaa esiin suuria ja pieniä hetkiä, jotka ovat muovanneet Suomen ja Yhdysvaltojen yhteistä historiaa.

”100 years of Finland-US diplomatic relations”-valonäyttelyn on koonnut yhteistyössä Yhdysvaltain suurlähetystö Helsingissä ja Suomen suurlähetystö Washington D.C.:ssä.

Tampereen SAM Hallituksen jäsenet 2019

Nimi Tehtävä Sähköpostiosoite
Jukka Mäkelä Puheenjohtaja
Jaakko Barsk Varapuheenjohtaja
Raija Kestilä Sihteeri
Hilpi Luukkonen
Timo Toivonen
Pipsa Suominen
Antti Selkee
Matti Höyssä
Erkki Salokangas
Matti Vuorikoski