Kokkolan liittokokouksen päätökset 12.8.2017

Kokkolan liittokokous hyväksyi 12.8. kokouksessaan hallituksen esittämän sääntömuutoksen, jonka suurin muutos oli liittovaltuuston lakkauttaminen. Jatkossa Liiton tilinpäätöksen vahvistaa sekä budjetin ja toimintasuunnitelman hyväksyy vuosittain kokoontuva liittokokous. Liittokokouksen puheenjohtajana toimi kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Koska säännöt oli ennakkotarkastettu ja hyväksytty Yhdistysrekisterissä, niitä alettiin noudattaa heti Kokkolan liittokokouksessa.

Tässä siirtymävaiheessa liittokokous hyväksyi myös hallituksen ehdotuksen ylimääräisen liittokokouksen koollekutsumisesta syksylle 2017, jossa hyväksytään budjetti ja toimintasuunnitelma 2018. Päivämäärä ilmoitetaan yhdistyksiin myöhemmin.

Sääntömuutoksen myötä liittohallituksen jäsenten määrään saatiin joustavuutta, se on pj. + 2 varapj:tä ja 6-10 jäsentä. Hallituskauden pituus on jatkossa 2 vuotta ja sama henkilö voidaan valita enintään kolmeksi peräkkäiseksi kaudeksi.

Liittohallitus
Puheenjohtaja: Kristiina Helenius
Varapuheenjohtajat: Juhani Palojärvi (Kokkola) ja Pirve Harakka (Helsinki)

Antti Ahonen, Riihimäki
Jasmin Granholm, Vaasa*
Jaana Hintikka, Turku*
Kari Martiala, Lappeenranta*
Petra Mengelt, Helsinki*
Leena Mäkinen, Pori*
Ari Okkonen, Oulu*
Antti Selkee, Valkeakoski*
Pipsa Suominen, Tampere
Veli Vartiala, Kouvola

(*liittokokouksessa valitut uudet hallituksen jäsenet)

Vaalitoimikunnan jäseniksi vahvistettiin seuraavaksi 2-vuotiskaudeksi: Leenakaisa Lehtola (pj, Salon seutu), Nanna Katavisto (Helsinki), Ritva Lampainen (Kuopio), Pekka Nokso-Koivisto (Kokkola) ja Timo Toivonen (Tampere).

**
SAYL on nyt SAM!

Kokkolan Amerikan Päivillä julkaistiin myös Liiton brändiuudistus. SAYL on jatkossa SAM. Yhdistyksen virallinen nimi säilyy entisellään, mutta SAM-lyhennettä aletaan käyttämään viestinnässä 1.9. lähtien. Samanaikaisesti myös nettisivujen ja toimiston sähköpostiosoitteet muuttuvat uuteen muotoon. Stay tuned!