Event Planner -palkinto Helsinkiin

SAM Helsinki pokkasi elokuun 2017 Kokkolan Amerikan Päivillä tunnustuksen monipuolisesta ja jäseniä aktivoivista tapahtumista.

Helsingissä tapahtumajärjestäminen on samalla helppoa ja vaikeaa, kun vaihtoehtoja on paljon. Millä taktiikalla SAM Helsingin jäsentapahtumat valikoituvat?
– Tapahtumiemme punainen lanka on luonnollisesti se, että ne liittyvät tavalla tai toisella USA:han. Meillä on sekä vakituiseksi muodostuneita sekä vaihtuvia tapahtumia reilut 20 vuosittain. 4th of July ja Thanksgiving-juhlat ovat olleet viime vuosina hyvin suosittuja. Lisäksi tykkäämme seurata ajankohtaisia ja mielenkiintoisia USA-aiheita ja liittää niitä tapahtumiimme monipuolisesti. Esimerkiksi nyt keväällä järjestämme informatiivisen pre-Oscars elokuvatapahtuman, juuri ennen varsinaista amerikkalaista
Oscar-gaalaa, kertoo SAM Helsingin toimistopäällikkö Kirsi Anttonen.
– Suosittuja ovat yhtä lailla matkailuillat, teemabrunssit, yritysvierailut ja kulttuuritarjontakin. Myös yhteistyö muiden USA-harrastusorganisaatioiden sekä tapahtumien järjestäjien kanssa on antoisaa ja hedelmällistä.

Minkälaiset tapahtumat keräävät eniten osallistujia?
– Pääsääntöisesti kaikkiin tapahtumiimme on riittänyt mukavasti väkeä. Tapahtumiemme ideoijat ja toteuttajat ovat osaavia eri tavoin ja innostuneita luomaan mielenkiintoisia tilaisuuksia. Uskon vahvasti, että tämä innostus välittyy jäsenistöön asti ja houkuttelee osaltaan mukaan tapahtumiin.

Vinkkisi jäsenelle, joka miettii, miksi jäsentapahtumiin kannattaisi tulla.
– Ensiksikin, jos mietit uskaltaako tapahtumiimme lähteä yksin, vastaus on ehdottomasti KYLLÄ. Meillä riittää mielenkiintoista juttuseuraa ja porukkaan pääsee aina mukaan, kannustaa Kirsi Anttonen ensikertalaisia mukaan toimintaan.
– Yhdistyksemme SAM Helsinki tarjoaa elämyksiä, iloisia kohtaamisia ja verkostoitumista amerikkalaisen elämänmuodon ja kulttuurin äärellä. Osallistumalla tapahtumiin saa jäsenmaksulleen maksimaalista
vastinetta.